Vervangen betaalautomaat en slagbomen

Begin juli 2018 startte wij met het vervangen 

 

van o.a. de slagbomen en de betaalautomaat op Parkeerterrein P1 aan de Wilhelminastraat 

in Emmen. Op deze locatie zijn een aantal supermarkten, een drogisterij en een slagerij gevestigd. Boven dit winkelcentrum zit Woonzorgcentrum Zuidermarke. De oude 

installatie stond al ruim drie jaar buiten werking door de vele storingen in het systeem. Doordat Emmen steeds meer in trek komt bij toeristen en doordat bezoekers van Wildlands Adventures Zoo hier gratis konden parkeren bleef er geen ruimte over voor het winkelend publiek waarvoor dit parkeerterrein eigenlijk gereserveerd is.

Na goed overleg met alle partijen zijn wij in opdracht van de eigenaar – het vastgoedbedrijf – aan de slag gegaan.  De volgende zaken zijn vernieuwd:

  • vier slagbomen,
  • een betaalautomaat,
  • in- en uitritzuilen,
  • bestrating,
  • aanrijbeveiligingspalen,
  • informatieborden,
  • 24/7 camerabewaking,
  • intercomsystemen.

 

 

 

 

Minimale overlast

De vernieuwing was een hele klus, waar het bedrijf vijf dagen druk mee bezig is geweest. De overlast voor het winkelend publiek was minimaal. Door de juiste afzettingen en verkeersgeleiding verliep de hele klus soepel. Wij kregen daarom veel positieve reacties tijdens de aanleg. Het werkterrein cq. de opslag was volledig uit het zicht van het publiek (zie foto). Daardoor konden we ongestoord alles voorbereiden en niemand tot overlast zijn. Oude en nieuwe materialen achter de hekken, machines en stof bleven er ook mooi achter. Op de eerste dag is alle oude apparatuur verwijderd en zijn voetplaten e.d. gereed gemaakt. In de dagen erna werd alles opgebouwd met nieuwe materialen. Nieuwe stenen werden op tijd aangeleverd en de middeneilanden werden voorzien van nieuwe bestrating. De stoepbanden kregen witte wegenverf voor een extra attentiewaarde.

Draadloos ticketsysteem

Het ticketsysteem werkt geheel draadloos, er is dus geen verbinding tussen de in- en uitritzuilenen de betaalautomaat. Het systeem werkt met een zogenoemd barcode algoritme, in de barcode zit dus een tijdstabel verborgen, Bij het inrijden ontvangt men na een druk op de knop een parkeerticket, met dit ticket kan men een uur gratis parkeren en direct uitrijden zonder eerst naar de betaalautomaat te gaan. Na het uur betaalt men een euro per half uur. Na betaling heeft men circa vijf minuten de tijd om uit te rijden.

 

Deze tijd is uiteraard vrij instelbaar. De betaalautomaat (SIDPay400) is voorzien van de nieuwste pinautomaat, de Valina® van Worldline®. Op verzoek van de opdrachtgever is bewust gekozen voor uitsluitend pinnen, hierdoor is er dus geen contante betaling meer mogelijk. Om dit vooraf kenbaar te maken is dit medegedeeld op de slagboomarmen, informatieborden en de inritzuil, zodat men niet voor verrassingen komt te staan als men wil afrekenen (zie foto).

 

 

 


De slagbomen zijn van het type SIDBarrier S1, modulair opgebouwd en voorzien van een intelligente besturing. Op afstand kunnen deze slagbomen gemonitord worden. Hierdoor heeft Soeters Inter-Door een goed inzicht over het aantal passanten en de historie van het gebruik. Voor de toeleveranciers is er een aparte derde slagboom geplaatst, chauffeurs kunnen zich aanmelden via de intercom, elke winkel heeft zijn eigen knop. Vaste leveranciers hebben een eigen sleutel. De vierde slagboom staat bij de Jumbo en is uitsluitend bedoeld voor hun eigen toeleveranciers. Ook deze werkt via de intercom en een sleutel.

Intercomservice

In de uitritzuil is een intercom geplaatst, deze wordt 

24/7 door Soeters Inter-Door beantwoord. De opdrachtgever heeft hiervoor een fullservice contract bij ons afgesloten. Dit houdt ook in dat Soeters Inter-Door het volledige beheer in handen heeft. Tickets aanvullen, automaten onderhouden en camerabewaking horen hier ook bij. Hierdoor heeft de eindklant – het vastgoedbedrijf – totaal geen zorgen over dit parkeerterrein.

Camerabewaking

In het geval van aanrijschades en/of vernielingen kan Soeters Inter-Door op afstand de beelden terug kijken en backups maken van de beelden. In veel gevallen heeft het bedrijf kentekens en zal er direct contact met de politie worden opgenomen. Soeters Inter-Door werkt met op afstand bestuurbare camera’s van het type SIDCamPro® . Door gebruik te maken van geavanceerde apparatuur en software kan Soeters Inter-Door de opgeslagen beelden kant en klaar aanbieden aan de betreffende instanties.

 

 

 

Informatieborden

In de eigen ontwerpstudio maakt Soeters Inter-Door zelf de complete lay-outs voor informatieborden. Elk terrein en elke klant heeft zijn eigen ontwerp. Het is voor Soeters Inter-Door dan ook elke keer weer een uit-daging om een uniek ontwerp te maken. Nadat er een drukproef is gemaakt gaat het bedrijf in overleg met de klant of er nog aan-passingen of wijzigingen nodig zijn. Is alles goed dan gaat het naar de studio en wordt deze fullcolour geprint en voorzien van anti scratch folie. Hierdoor is graffiti snel te verwijderen.