Het screen, ook wel vlakhangende zonwering genoemd, is een relatief nieuw product dat ooit voor de zakelijke markt werd ontworpen maar nu in de particuliere sector ook goed zijn weg weet te vinden.

Dit type zonwering kan goed toegepast worden wanneer er weinig ruimte is voor een ander type scherm of wanneer de eigenaar vaak afwezig is. Een screen heeft wel wat weg van een rolluik: het doek kan tussen twee geleiders naar boven en beneden geschoven worden.

De doeken van screens wordt vervaardigd uit glasvezel en hebben daardoor een open structuur. Hierdoor wordt het zonlicht voor ongeveer 70% tot 80% gefilterd en ook wordt veel van de warmte tegengehouden....

Daarnaast kan men toch nog door het doek naar buiten kijken zonder dat men inkijk heeft. De kleuren van de screendoeken kunt u onderaan deze pagina terugvinden.

Voor speciale constructies kun u ook bij Soeters Inter-Door terecht, zo plaatsen wij ook screens achter klepramen, d.m.v. een simpele hulpconstructie wordt het screen vooraf onder een bepaalde hoek gemonteerd, op de foto hiernaast ziet u een van onze voorbeelden. Deze situatie is op ons eigen pand.

ZIP-screens / Ritsscreens/ SolidScreen
Dit type screen heeft als voordeel dat het doek tot in de geleider doorloopt en er dus niet uit kan waaien met wind. Ook wel de stormvaste screen genoemd. De doeken in deze screens hangen altijd strak in elke positie. Een ander voordeel van dit type screen is dat deze ook meteen als hor kan dienen omdat er geen kier tussen het doek en geleider zit en aan de onderzijde van de onderlat zit een borstel. Dus in gesloten toestand is deze ook nog eens insecten werend.

 

 Maak optimaal gebruik van uw zonnescherm! Met één druk op de knop van de afstandsbediening gaat uw zonwering automatisch in of uit. De geïntegreerde Somfy motor levert voor u de benodigde kracht. Draadloze bediening én besturing voor elektrische zonwering. Dat kan, met de slimme oplossingen van Somfy. Buitenzonwering kent zeer verschillende soorten van bediening. Handmatig, soms een combinatie van elektrisch én handmatig en alleen elektrisch.