De voordelen van roldeuren in garages

Roldeuren openen gaat eenvoudig en veiligroldeur

Met een kantelende garagedeur is een ongeluk altijd nabij. Bij het vanuit de garage openen van de deur is er immers altijd het gevaar dat er iets of iemand aan de andere kant van de kantelende deur staat. Roldeuren daarentegen kantelen niet, maar gaan verticaal omhoog. Je kunt zodoende zorgeloos deze garagedeuren openen zonder te vrezen iemands scheenbenen of fiets te beschadigen. Roldeuren openen gaat ook eenvoudig aangezien het open- en sluitmechanisme weinig weerstand biedt. Bij een geautomatiseerd systeem is dan ook een relatief kleine (en dus voordelige) motor al voldoende.

Roldeur bespaart ruimte in en buiten de garage

Bij een kantelende garagedeur moet een op de oprit geplaatste auto altijd op gepaste afstand van de garage worden geparkeerd zodat autoschade bij het openen van de garagedeur wordt voorkomen. Bij een roldeur daarentegen kan je de auto gerust dichtbij de garage achterlaten. Zelfs met de neus van de auto bijna tegen de deur kan de garage alsnog veilig worden geopend. Dit maakt een roldeur een goede keuze voor iedereen met een kleine oprit of wanneer je meerdere auto’s op de oprit kwijt moet. Bovendien is het bij een roldeur niet nodig om de voor een kanteldeur vereiste rails aan het plafond van de garage aan te brengen. De deur rolt zich namelijk letterlijk op in de kleine ruimte boven de garagedeuropening. In de garage is het plafond dus vrij en is er een paar centimeter extra ruimte in de hoogte. Dit is ideaal wanneer je bijvoorbeeld een hoge bestelbus in de garage kwijt wil.

Roldeuren isoleren de garage

Roldeuren zijn ook een goede optie wanneer je een bepaalde temperatuur in de garage wil behouden. De roldeuren dekken namelijk precies de volledige garagedeuropening af. Daarnaast kan voor bijvoorbeeld extra dikke lamellen worden gekozen. Deze lamellen zorgen ervoor dat de buitenlucht niet de garage in kan dringen. Zij bieden bovendien extra bescherming tegen inbraken.